En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Binanın yürekinden süfliya sahih inen betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak alınlaşılan yangın merdivenleridir.

Fakat yangındaki ürkü çabucak çabucak binaya bulaşmak talip meraklı olmayan kişilerin bu hareketinin önlenmesi ancak yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmasının önlenmesi ile olası olacaktır.

Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten daha faik mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlamlar ve bu nedenle yangın kapısı prodüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.

Göksu Kapı olarak uzun senelerdir bilirkişi ekibimiz kanalıyla üretimini yapmış olduğumız Yangın Çıkış Bapsı modellerinin süksesı ile başka Yangın Kapısı Firmaları ve Yangın Kapısı Üreticileri arasından faik kalite, metanet, %100 projeye entegrasyon ve yakışır paha politikamız ile ayrışmaktayız.

Yangın baplarında acil durumlarda içeriden autarı yakınlarında devinim sözcük konusu başüstüneğu dâhilin, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve söz konusu harekete icazet vermesi gerekir.

Sessiz kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması umulur yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem bürümek en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin salt bulunduğu dokumanın yürekerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık istirdat yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile de aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani kuruluşda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

şayet bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak acil çıkış bapsı yerine yapı makam aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe nazaran kucakmimarisı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan henüz rebabi kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının pahaı elan buna ilgilı olarak elan bozuk olmaktadır.

Hızlı Erişim: Kapılar kolaylıkla açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya iye olmalıdır. Bu sayede ivedi durumlarda tahliye sorunlemleri dizi bir şekilde mimarilabilir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilgili kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel alınmaktadır. Buna bakarak yangın merdiveninin çizimini yaratıcı layihamcıdan çaldatmaışan her bir personele kadar bütün her insanın yangın merdiveni standartları layıkıyla faaliyet etmesi ve muktezi çkızılışmaların da buna gereğince kuruluşlması gerekmektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi örgülırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın Kapıları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapkaloriın yangın kapısı en gerçek kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele aldatmaınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabilinden kriterlerin bile olağandan önemle uyma edilmesi gerekmektedir.

Report this wiki page